Nezabudnuteľné halušky

INGREDIENCIE

  • 1kg zemiaky
    250g polohrubá múka
    1 PL soľ
    250g bryndza
    1 téglik kyslá smotana
    500g oravská slanina 

POSTUP

Na tento recept budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, pol kila slaniny, téglik kyslej smotany a soľ. Očistíme zemiaky. Nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Slaninku nakrájame na kocky a osmažíme na panvici. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. 

Dobrú chuť! 

© 2018 Recepty od starej matere. 
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky