Máčanka

INGREDIENCIE
- 100 g sušených húb
- 0,5 l šťavy z kyslej kapusty
- voda
- mlieko
- 5 strúčikov cesnaku
- 3-4 lyžice hladkej múky
- bobkový list
- 30 g masla
- čierne korenie
POSTUP
Šťavu z kyslej kapusty zriedime s vodou, aby nebola taká kyslá. Pridáme do hrnca sušené huby, osolíme a dáme spolu variť. Po uvarení húb si na panvičke na masle osmažíme na drobno nakrájaný cesnak a pridáme spolu s bobkovým listom do hrnca s hubami. Ešte chvíľku varíme podľa potreby. V hrnčeku spolu s mliekom rozmiešame hladkú múku. Zátrepku pridáme do hubovej polievky a miešame do zhustnutia. Nakoniec to celé na tanieri zalejeme rozpraženým maslom a ochutíme čiernym korením a soľou. Podávame s chlebom.
Dobrú chuť!